Gratis gokkasten spelen om echt geld

gratis fruitautomaten geld

MENU

HOME >>

Meer over gokkasten >>

Online gokkasten >>

Gokkasten spelen >>

Vergunningen en regels met betrekking tot gokkasten

Waar vroeger in elk Chinees restaurant, sportkantine of snackbar wel één of meerdere gokkasten te vinden waren, zijn de regels inmiddels flink aangescherpt. De reden is heel simpel en duidelijk: de risico’s van het spelen op gokkasten beperken.

Op plekken waar veel jongeren komen, zoals bijvoorbeeld de snackbar mogen geen gokkasten staan. Daarnaast mogen er in een café maximaal 2 staan en de minimum leeftijd om te spelen is 18 jaar. Een andere regel die voor de horeca geldt is dat de machines bij het uitbetalen niet overdreven veel lawaai maken en flitsende lampjes hebben. Op deze manier wordt de verleiding om te spelen minder groot gemaakt. Deze regels gelden voor alle gokkasten, met uitzondering van de gokkasten die in casino’s staan.

Regels voor gokkasten

Voor de gokkasten zelf zijn ook een aantal regels opgesteld waaraan ze moeten voldoen. Zo mag een speler per uur gemiddeld niet meer dan €40,- verliezen en de inzet voor een basisspel mag niet meer dan €0,20 zijn. Daarnaast moet er minimaal 60% van de inzet aan de speler uitgekeerd worden.

Een heel belangrijke regel op de gokkast is het feit dat er minimaal 3,5 seconde tussen twee spellen moet zitten. Dit heeft alles met de mogelijkheid om verslaafd te raken aan het gokken op een gokkast te maken. Hoe korter namelijk de tijd tussen de inzet, het inwerpen van een muntje of drukken op de knop, en het resultaat, je weet of je wat gewonnen hebt of niet, hoe groter de kans op verslaving. Daarom zijn er ook vrijwel geen mensen verslaafd aan het spelen in de Staatsloterij. Hierbij is de tijd dus het kopen van een lot en de onthulling of je hebt gewonnen vaak enkele dagen en soms wel meerdere weken.

Vergunningen voor het plaatsen van een gokkast

Iemand die een gokkast wil plaatsen heeft daarvoor één of twee vergunningen nodig. In de eerste plaats heb je een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze is vereist voor kansspelautomaten en een gokkast of fruitautomaat valt daar onder. Een flipperkast bijvoorbeeld niet, dat is een behendigheidsautomaat. Daarnaast is er een exploitatievergunning nodig als de speelautomaten bedrijfsmatig gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een speelautomatenhal. Naast deze twee vergunningen moet de eigenaar van een speelautomatenhal ook een Wettelijk Bewijsstuk hebben. Dit is te verkrijgen door een cursus kansspelproblematiek niveau 2 met goed gevolg af te leggen. De medewerkers van een speelautomatenhal moeten de zelfde cursus niveau 1 afleggen.

Bij een gokkast mag er betaald worden met muntgeld of papiergeld tot €50,-. In speelhallen mag er ook gekozen worden voor een elektronisch betaalsysteem door middel van een chip- of smartcard om de automaten te bedienen. Hiervoor moet bij de Kansspelautoriteit een ontheffing aangevraagd worden.

Conclusie

Zoals je ziet is het tegenwoordig een stuk minder makkelijk om een gokkast te plaatsen dan vroeger, waarbij alles gericht is op het voorkomen van gokverslaving bij de spelers van deze spellen.